Raubinek Lili

Fotót készítette: Bartha Mate

Raubinek Lili szabadúszó alkotóként dolgozik a tánc és annak peremvidékén. 2015-ben végzett a Budapest Kortárstánc Főiskolán. Alkotóként a performatív helyzetek és a közösségi akciók vegyítése érdekli. Munkáinak hangsúlyos részét képzik a projekten belüli és kívüli közösségépítés, és az inspirált, biztonságos munkafeltételek megteremtése mind maga, mind az alkotótársai számára. Álma egy stúdió, ami a próbák mellett helyet ad filmkluboknak, előadás sorozatoknak, élménybeszámolóknak, lényegében egy mini művelődési ház. 

Interjú Lilivel

Mondj egyetlen szót, ami eszedbe jut az általad megalkotott színről/színekről!

Mocsok.

Honnan merítettél ihletet a színed megalkotásához?

Az eszkimó színnél rögtön beugrottak a bundák és egy olyan világ, ahol minden emberből maximum a szemét látod. Vonzódom a szőrös anyagokhoz. A római színnél tisztán láttam amint Gazsi félmeztelenül lovagol miközben csurom vér. A költségvetések végett maradt a mini Dávid szobor.

Milyen emlékeid vannak a drámával kapcsolatban?

Gyerekkoromban egy nagyobb színház műsorára tette Az ember tragédiáját, az volt a terv, hogy a fő művel párhuzamosan lesznek részek Karinthy Frigyes Az emberke tragédiájából. Úgy volt, hogy én leszek Évike, bevágtam a szöveget kb. a feléig, amikor szóltak, hogy még sem én leszek a szerencsés kiválasztott. Most visszaolvasva elég jól összefoglalja a színeket Karinthy 6-7 mondatban, és még vicces is.

*********

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCXUVYeX9oP2sUbxgE5brZJw  

Instagram: https://www.instagram.com/liliraubinek/  

Alkotói videó: Az életed mely részén érzed magad Ádámnak és miért? És Évának?