Grecsó Zoltán

Fotót készítette: Domolky Daniel

Interjú Zolival

Milyen emlékeid vannak a drámával kapcsolatban? Ezelőtt alkotói munkád során találkoztál-e már, foglalkoztál-e már a szöveggel?

Amikor először színpadra álltam mint Ádám, az már itt volt Budapesten a Semmelweis utcában, az akkori Magyar Intézetben. Az előző nap még a kollégiumok művészeti fesztiválján léptem fel Egerben és a Stadionoktól gyalog jöttem a Ferenciek terére, mert nem volt pénzem vonaljegyre. Akkoriban Szentesen voltam harmadikos, a Horváth Mihály Gimnázium dráma tagozatos diákjaként. A hajdani Népszabadság nevéhez fűződő diákszínjátszó fesztivál célja az volt, hogy rangos rendezők által váljanak a diákszínjátszók beavatottá. Gothár Péter rendezte az estet. Annyira izgultam, hogy belezavarodtam még az olvasásba is.

Ha másik színt választottál/választhattál volna, melyik lett volna az és miért?

A Paradicsomban szerettem volna lenni. Annak az Ádámnak szeretném az életét élni, aki előtt még senki sem fogalmazta meg, hogy mitől jó az élet, vagy hogy hogyan kell élni. Milyennek lennie a párkapcsolatoknak. Vágyam, hogy tiszta lapra írjon újra az emberiség. Szeretem ezt a drámát. Sokszor viccelődöm azzal, hogy nehéz embernek lenni és ez igazából nem is annyira vicces, mert embernek lenni tényleg nagyon nagy vállalás.

Mondj egyetlen szót, ami eszedbe jut az általad megalkotott színről/színekről!

Univerzum.

Ha választhatnál egyetlen dalt/zenét, ami aláfesti a színedet, mi lenne az?

Rájátszás – Pápá Nyugodj Békében.

*********

Honlap: https://grecso.com/ 

Honlap: https://willany.com/  

Youtube: https://www.youtube.com/user/zgrecso 

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UChxT2af0NGHRW1AvVaNwvZQ  

Facebook: https://www.facebook.com/grecsozoltan  

Instagram: https://www.instagram.com/grecsozoltan/  

Alkotói videó: Az életed mely részén érzed magad Ádámnak és miért? És Évának?