Bot Ádám

Fotót készítette: Franyo Krisztina

Bot Ádám táncos előadói kvalitását a fizikalitáson alapuló előadóművészet határozza meg, amellyel professzionális tanulmányai előtt Dezső Virág növendékeként ismerkedett meg. A különböző modern- és kortárs tánctechnikákkal a Budapest Kortárstánc Főiskolán kezdett el foglalkozni. Alkotóként a mozgás, színház és performansz határán egyensúlyozó előadások létrehozása foglalkoztatja, keresve az összművészetiség és téradaptivitás lehetőségét. 

********

Interjú Ádámmal

Milyen emlékeid vannak a drámával kapcsolatban? Ezelőtt alkotói munkád során találkoztál-e már, foglalkoztál-e már a szöveggel?

Korábban nem foglalkoztam semmilyen formában a drámával, így nagyon örültem, amikor végre lehetőségem nyílt rá. Egy jelentős és grandiózus műnek gondolom, igazi mérföldkőnek a magyar irodalomban, amit csupa nagybetűvel mond ki még magában is az ember.

Ha másik színt választottál/választhattál volna, melyik lett volna az és miért?

Nem igazán tudok választani, mert mindegyik színben van egy izgalmas felvetés, ami miatt szívesen foglalkoznék vele. Ha a mozgásminőség szempontját veszem alapul, akkor viszont az űrben játszódó színt mondanám.

Mondj egyetlen szót, ami eszedbe jut az általad megalkotott színről/színekről!

Felszínesség.

Honnan merítettél ihletet a színed megalkotásához?

Emesével azt próbáltuk megfogni, hogy gyakorlatilag megvásárolhatóvá vált a világ (és ez különösen igaz napjainkban): az életmódtól kezdve, a stíluson át minden, ami nem a belső értékeket tartja elsődlegesnek. Ezért idézzük a divatbemutatók, majd a videoklipek hangulatát, ami hangsúlytalanabbá és idézőjelbe teszi a lényeget a végén, vagyis a halálugrást (=haláltánc).

Ha választhatnál egyetlen dalt/zenét, ami aláfesti a színedet, mi lenne az?

MNDR – Feed Me Diamonds (Featuring Raven) (Official Video)

*********

Oldal: https://zigguratproject.com/bot-dm/  

Vimeo: https://vimeo.com/zigguratproject   

Alkotói videó: Az életed mely részén érzed magad Ádámnak és miért? És Évának?